Citeste Gargara si Salveaza un Pui de Foca!

Ajuta-i si tu! Citeste Gargara!

Ajuta-i si tu! Citeste Gargara!

De fiecare data cand citesti un articol pe Gargara, noi salvam un pui de foca!

Datorita schimbarilor climatice generate de incalzirea globala, circuitul curentilor de suprafata ai oceanului planetar s-a schimbat radical, astfel ca, in fiecare an, sute de pui de foca, la fel ca cel din poza, ajung in apele teritoriale romanesti.

De aici, ei fie sunt prinsi (desigur, in mod neintentionat) de catre pescadoarele Navrom, fie esueaza pe tarmul Marii Negre, de unde sunt recuperati si luati in ingrijire de catre organizatia non-profit “Salvati Puii de Foca”. (SPuF)

Din nefericire, SPuF nu detine destule fonduri pentru a putea trimite toti acesti pui de foca inapoi catre habitatul lor de origine, astfel ca multi dintre ei sunt nevoiti sa supravietuiasca luni intregi intr-un adapost construit langa Delfinariul Constanta.

Curentii oceanici aduc acum puii de foca pe coasta Marii Negre.

Curentii oceanici aduc acum puii de foca pe coasta Marii Negre.

Conditiile de trai oferite de acest adapost nu sunt ideale pentru micutele foci, acestea fiind obisnuite cu temperaturi mult mai scazute decat cele caracteristice climei din tara noastra. Din aceasta cauza, puii de foca tinuti aici sufera de letargie, nu au pofta de joaca si, in plus, trebuie sa faca fata si atacurilor ocazionale ale delfinilor din cladirea vecina – antipatia reciproca intre cele doua specii este, de altfel, binecunoscuta cercetatorilor.

Fundatia Gargara pentru Animale (FuGA) vine in ajutorul puilor de foca de la adapostul SPuF, prin programul “Citeste Gargara si Salveaza un Pui de Foca”. Astfel, de fiecare data cand site-ul www.gargara.ro inregistreaza un nou vizitator, FuGA va dona cate 1 leu catre SPuF.

Mai mult, pentru fiecare abonat nou via RSS sau E-mail, FuGA doneaza 5 lei pentru a imbunatati viata puilor de foca!

Acesti bani vor fi folositi pentru repatrierea puilor de foca aflati in acest moment in adapostul din Constanta, precum si pentru cumpararea a noi aparate de aer conditionat pentru racirea mai buna a adapostului.

Implica-te acum! Aboneaza-te gratuit, invita-ti prietenii pe Gargara si salveaza un pui de foca!