Piercing in ochi sau automutilare estetica?

25 August 2009

jewel-eyeAparitia de bijuterii concepute pentru a fi incorporate in globul ocular da un nou sens sintagmei “o scanteie în ochi”.

Medicii de la Institutul Olandez pentru Chirurgie oculara inovatoare au implantat bijuterii de platina in forma de inima si stele in ochii a sapte persoane. Bijuteria de cateva milimetri numita JewelEye este incorporata in membrana care protejeaza suprafata ochiului. Procedura dureaza aproximativ 15 minute.

Conform oftalmologului pionier al acestei proceduri, Gerrit Melles, operatia nu prezinta niciun pericol pentru ochi, cipuri de platina fiind deja utilizate in scopuri medicinale inca din anii 50 pentru a regula presiunea ochiului. Pana acum, niciunul dintre beneficiarii acestei bijuterii inedite nu par a  fi suferit vreo reactie adversa.

Totusi, alti medici nu sunt atat de optimisti. Daca JewelEye va deveni un hit, iar medici care nu se pricep in aceasta procedura vor incerca sa o execute pentru a satisface cererea crescanda, ar putea aparea complicatii serioase.

Lăsaţi un comentariu