Un exemplu pozitiv! (partea a doua)

11 August 2009

Sfinxul din Balotesti

Sfinxul din Balotesti

Un singur lucru le indulceste totusi activitatea acestor oameni dedicati. Caldura verilor caniculare este domolita de o umbra ce se abate asupra micutului sediu si-l invaluieste ca o patura protectoare. O umbra imensa, dar in acelasi timp linistitoare. Masurand aproximativ 12 etaje in inaltime, cea mai mare replica din lume a celebrului Sfinx Egiptean, a fost ridicata de 126 mestesugari priceputi, oameni dedicati ce au reusit sa imite creatia egiptenilor antici in cel mai mic detaliu.

Domnul director Desaga, arheolog amator, ne marturiseste ca a fost fascinat inca din copilarie de civilizatia egipteana. “Realizand toate proiectele, cu mult sub bugetul ce ne-a fost alocat, am vazut acest excedent de fonduri din visteria autoritatii noastre ca pe o oportunitate de a realiza ceva cu adevarat unic in tara noastra.” Ne spune dansul. “Virginel Faraonul”, cum este numit cu afectiune de catre subalternii sai, a avut discutii cu reprezentantii cartii recordurilor Guiness, care au fost de acord sa trimita o echipa de specialisti pentru a evalua daca Sfinxul din Balotesti este cu adevarat cea mai mare replica din lume la ora actuala a Sfinxului din Giza (Egipt). Domnul Desaga  ne asigura insa ca recordul este ca si obtinut, adaugand inca o victorie la palmaresul nostru national, dupa castigarea recordului pentru cel mai mare ciorap flausat din lume, record detinut de o fabrica de textile din Ramnicu Valcea, inca din septembrie 2007.

Prin infaptuirea acest record, domnul Desaga vrea sa sensibilizeze populatia lumii cu privire la problemele cu care se confrunta domeniul termoficarii, reorganizarii si integrarii colective a ospiciilor teritoriale din tara noastra. “Nu este normal ca o tara membra UE, in secolul XXI, sa aiba astfel de probleme cu privire la termoficarea, reorganizarea si integrarea colectiva a ospiciilor teritoriale” declara cu o nota de tristete domnul Desaga. Dupa cum arata studiile Agentiei Europene de Termoficare, Reorganizare si Integrare Colectiva a Ospiciilor Teritoriale (AETRICOT), Romania se afla la coada clasamentului European in ceea ce priveste termoficarea, reorganizarea si integrarea colectiva a ospiciilor teritoriale. “Ceva trebuia facut pentru a sensibiliza opinia publica in legatura cu problemele cu care ne confruntam,” concluzioneaza intr-un comunicat de presa purtatorul de cuvant al AETRICOT.

“Nu se poate vedea de pe Luna, dar macar se poate vedea de la etajul 5 al vilei mele, adica la aproape 10 km distanta. Pentru mine, asta e destul,” ne mai spune domnul Desaga.

Desigur, drumul inaltarii replicii celebrului monument nu a fost lipsit de hopuri si de obstacole. Dupa solutionarea in instanta a mai multor exproprieri si in ciuda protestelor mai multor organizatii non-guvernamentale impotriva demolarii unei biserici vechi de 500 de ani ce ocupa odinioara terenul pe care s-a ridicat Sfinxul, balotestenii se pot minuna in sfarsit de grandoarea monumentului egiptean din mijlocul comunei lor.

In incheiere, nu putem decat sa indemnam si pe alti direcori de regii, autoritati, agentii sau organisme guvernamentale, sa dea o fuga pe la Balotesti, la sediul ANTRICOT, sa vada si dansii ce se poate realiza daca folosesti in mod eficient banii pe care cetatenii acestei tari ti-i incredinteaza inspre administrare.

Totodata, redactia publicatiei noastre ii doreste success in continuare domnului Desaga in gestionarea activitatii ANTRICOT si ii uram ca pe viitor sa realizeze si alte astfel de proiecte maiestuoase de care sa putem fi cu totii mandri.

Felicitari, domnule Desaga!

Lăsaţi un comentariu