I-a taiat gatul pe stadion

18 August 2009

"Sa ne uitam la meci sau sa ne batem?"

"Sa ne uitam la meci sau sa ne batem?"

Acte de violenta nu au loc numai in Liga I si nu este nevoie sa existe o miza mare pentru ca spiritele sa se incinga. Acest lucru o dovedeste evenimentul de ieri, cand a avut loc meciul amical intre echipele din Liga III, CS Aerostar Bacau si AS FC Barlad.

Pana la pauza, nu avusese loc niciun incident, iar echipa din Bacau conducea cu 2-0. Insa la inceputul celei de-a doua reprize, un grup de suporteri din galeria echipei din Barlad a patruns in tribuna suporterilor echipei adverse, inarmati cu bate si cutite.

“La meciurile cu miza mica in general nu au loc asemenea evenimente,” ne spune Gheroghe Poenaru de la jandarmeria Bacau, “asa ca ne-au luat prin surprindere. Dar totusi fortele jandarmeriei au intervenit in forta si i-au despartit pe scandalagii.”

Din nefericire, interventia a avut loc prea tarziu pentru un tanar spectator care nici macar nu luase parte la incaierare. Acesta a fost luat prin surprindere de unul dintre ultrasii barladeni, care i-a infipt cutitul in gat. Salvarea a intervenit prea tarziu pentru tanarul bacauan.

Din nefericire, acest caz nu este unic decat prin moartea tanarului, violenta de pe stadioanele romanesti fiind depasita doar de cea de la meciurile din Olanda si Marea Britanie.

Lăsaţi un comentariu