Profesoara de filosofie, traieste in mizerie!

30 Iulie 2009

Casa Profesoarei

Casa Profesoarei

Incredibil, dar adevarat! O fosta profesoara de filosofie de la un liceu din Carei traieste de doi ani in conditii mizere, intr-o cutie de carton, la marginea orasului. Ea supravietuieste numai datorita milei locuitorilor din zona, care-i mai arunca de la geam cate o bucata de paine, dupa cum spune un vecin.

Insa nimeni nu ar fi crezut ca femeia este o fosta profesoara. “Nu cred ca stie cineva, lumea crede ca e boschetara. E jerpelita si murdara, ca boschetarii”, spune vecinul. De fapt, poate ca nimeni nu ar fi aflat fosta identitate a femeii, daca nu ar fi recunoscut-o un fost elev de-al sau, Titus Bengescu, venit in zona pentru a-si vizita un amic.

“Am vazut-o cautand prin tomberoane,” relateaza dl. Bengescu, cu lacrimi in ochi, “si am stiut imediat ca o cunosc de undeva. Dar mi-a fost greu sa-mi dau seama de unde. M-am gandit la ea toata ziua… abia seara cand m-am culcat mi-am dat seama cine era. A fost un soc pentru mine. Era doamna Mosoiu!”

Fostii sai elevi spun despre Ecaterina Mosoiu ca fusese o profesoara buna, un pic severa, dar care isi indragea elevii si foarte buna stapana pe materia pe care o preda. Modul in care femeia a ajuns sa traiasca in aceste conditii ramane un mister, deoarece dna. Mosoiu a refuzat sa ne acorde un interviu.

Lăsaţi un comentariu