Nistorescu la “Cotidianul”

10 August 2009

1cornel-nistorescu-LSVenirea lui Cornel Nistorescu la carma jurnalului Cotidianul creeaza mai multa valva decat criza financiara sau anchetarea Elenei Udrea. Ziaristul ocupa de la 1 august functia de redactor sef, fiind numit in locul mai mult decat monotonului, dar decentului Adrian Ursu. In scurta perioada in care a domit peste ziarul trustului vantescian, a reusit sa atraga atentia si sa demonstreze ca are calitatile unui cenzor nedemocrat, acru, dupa cum l-ar numi Ioan T. Morar. Prima actiune a fost aceea de a elimina un articol despre legaturile nesanatoase a lui Petru Romosan cu organele represive comuniste, postand in locul articolului scris de Mirela Corlatan unul despre Ion Ratiu. Articolul ziaristei era ulterior catalogat ca fiind superficial si caracterizat ca o incropeala.

De asemenea, prin stilul sictirist, agresiv si care incatusaza, invatat probabil de la Flacara a pus pe tapet cateva articole care nu demonstreaza calitati jurnalistice, ci doar ura si ingamfare la cote maxime. Aproape toate articolele scrise de la inceputul mandatului sunt destinate justificarilor, nu prea convingatoare. Acuza complotul care s-a ridicat impotriva sa, dar cu toate acestea lauda, victorios, relansarea ziarului. Se razboieste cu Tismaneanu, dar nu il uita nici pe Grigore Cartianu, seful de la Adevarul, Grigoire pentru prieteni. Cu toate acestea scrie editoriale in care scuipa si nu se fereste sa adreseze expresii injurioase.

Acelasi tupeu poate fi observat si in emisiunile de la Realitatea TV. Sictirul pluteste de fiecare data in aerul emisiunilor care rastalmacesc in van aceleasi subiecte, fara a gasi solutii concrete in urma discutiilor kilometrice.

Un lucru este cert. Cornel Nistorescu nu este redactorul sef pe care ar trebui sa il aiba o publicatie care se vrea high-quality, ci ar fi potrivit pentru tiparituri mai spumoase, ce se ocupa cu improscarea de injurii.

1 Comentariu la “Nistorescu la “Cotidianul””

  1. MM spune:

    Cred in onestitatea domnului Nistorescu. Ce incercati voi sa faceti aici? Ati uitat de Evz?

Lăsaţi un comentariu