Cainii rosii sfasie Ghencea

31 August 2009

Galeria ferventa a Stelei

Galeria ferventa a Stelei

Meciul Steaua – Dinamo s-a desfasurat, in linii mari, dupa cum am prezis. Presiunea rezultatului si-a pus amprenta pe jocul prestat de cele doua echipe. Steaua s-a bazat pe cativa jucatori care ar intra oricand in topul mainilor moarte.

In echipa ros-albastra am intalnit cativa indivizi care isi castiga denumirea de “prieteni cu fotbalistii”, precum Eugen Baciu (paznicul de mall din articolul trecut), Andrei Ionescu (magician al balonului doar pe Playstation) sau tanara speranta Onicas (prea repede ridicat la statutul de “noul Radoi”). Becali nu a avut stare in tribune, iar Tatarusanu nu a avut plasament in poarta, fapt ce i-a permis lui Gabriel “Ballantine’s” Tamas sa inscrie cu capul.

Dinamo totusi nu a rupt gura targului in Ghencea. In ciuda laudelor primite chiar de la antrenorul advers, N’Doye a avut un meci sub media evolutiilor sale, iar Marius Niculae inca nu a apucat sa rupa plasa celor pe care ii saluta cu o injuratura de cate ori vorbeste la telefon cu amicii sai.

Publicul in schimb a fost un castig de ambele parti. Atmosfera a fost incendiara dar fara acte de violenta deosebite. Bineinteles ca nu era derby in Romania daca nu se arunca in stanga si in dreapta cu injuraturi pe la toate familiile celor interesati de miza meciului, dar putem trece cu vederea aceste incidente minore. Un alt fapt demn de mentionat este si lansarea noului hit in peluza cainilor rosii: “Ale Aooo Va Fute Dinamo!”. Versuri mai iscusite, nici Bacovia nu ar fi compus.

Liga I arata promitator la acest inceput de sezon: Dinamo revine prin aceasta victorie, iar Timisoara, CFR Cluj si Urziceni sunt pregatite sa pastreze titlul in provincie.

Incheiem cu aplauze la scena deschisa pentru unul din fotbalistii marcanti ai campionatului, ce urmeaza a fi transferat in strainatate: Ionel Danciulescu! Succes in continuare, Corbule!

Lăsaţi un comentariu