West Ham – Millwall: caft si fotbal

30 August 2009

O banala partida Westham-Millwall

O banala partida West Ham-Millwall

Fanii lui West Ham s-au incaierat cu rivalii de la formatia londoneza din divizia a treia, Millwall, si au invadat de trei ori terenul in meciul de marti din Cupa Ligii. Opinia publica a fost din nou socata de brutalitatea confruntarii. Au rezultat doi raniti si zeci de arestati.

Incidentele au inceput in timpul partidei, care a fost intrerupta de trei ori. Fanii lui West Ham, infuriati de faptul ca formatia rivala a condus pana spre final cu 1-0, au patruns pe teren (urmand astfel exemplul galeriei “surioare” de la Dinamo Bucuresti) in momentul egalării din minutul 87 si apoi după celelalte două goluri din prelungiri. Politia a efectuat zeci de arestari si Federatia engleza de fotbal a anuntat deja deschiderea unei anchete.

Reprezentantii clubului West Ham au declarat ca scopul lor “este ca fanii sa se bucure de fotbal intr-un stadion sigur. Toti suntem socati de ceea ce s-a intamplat. Vom face tot posibilul ca sa-i oprim pe viitor.”

“In sapte ani, cat am jucat la Londra, n-am vazut niciodata asa ceva. Sunt socat. Stiam ca e un meci important pentru cele doua galerii, insa nu imi imaginam ca se va termina cu sange” a declarat Gianfranco Zola, managerul celor de la West Ham.

“Nu se mai poate asa. Mereu ne ataca prin surpindere. Toti ne acuza. Suntem Millwall si nu ne pasa!” a declarat John G. Hardy, suporter al lui Millwall.

“Ne-am saturat de Millwall. Mereu fac scandal si ne acuza pe noi. Cel mai bine ar fi sa ne intalnim pe un camp si sa rezolvam situatia.” A declarat un fan al echpei West Ham, care nu a vrut sa-si prezinte identitatea.

Suporterii gasiti vinovati pentru ciocnirile violente din Londra risca pedepse foarte severe, mergand uneori pana la suspendarea pe viata.

Rivalitatea dintre West Ham si Millwall este una dintre cele mai puternice din Anglia, chiar daca cele doua au fost rareori in aceeasi divizie, in acelasi timp. Primele semne ale antipatiei reciproce au aparut in anii 1920, cand exista o rivalitate intre doua santiere navale, situate de o parte si de cealalta a Tamisei. Millwall si docurile Surrey reprezentau Millwall, in timp ce docurile Royal tineau cu West Ham. Aceasta rivalitate zonala a reprezentat catalistul unei confruntari acerbe. Lucrurile au inceput sa se agraveze in 1926 când West Ham a organizat o greva si muncitorii de la Millwall si-au continuat lucrul, refuzand sa participe. West Ham nu i-a putut ierta pentru lipsa de solidaritate. Ambele cluburi isi au originea in East London, dar FC Millwall s-a mutat in partea cealaltă a Tamisei (Londra de Sud), in 1910.

Lăsaţi un comentariu